Skip to main content

Ablakok

Az energiaárak meredek emelkedésével egyre többen kezdenek el gondolkodni a lakásuk energiatakarékos felújításán, aminek megtérülése egyre rövidebb időt igényel. Az energiaárak egészen biztos tovább fognak emelkedni, a zöld technológiák ára biztosan csökken, tehát a profi szigetelés, a jó minőségű, tartós nyílászáró megtérülési ideje is drasztikusan megrövidül.

A lakásfelújításokkal kapcsolatban a legfontosabb feladat hazánkban a korszerűtlen szigetelések, nyílászárók és a fűtési rendszerek korszerűsítse, mivel ezek állapotának javítása vezetne a legnagyobb energia hatékonyság javuláshoz. Ma egy átlagos magyar lakás 60 százalékkal több energiát használ fel, mint egy átlagos nyugat-európai épület. A HORIZONT nyílászáró ideális választás a legtöbb épülethez, melyeknek fokozza energia hatékonyságát, ezáltal a fűtés költséget csökkenti, ugyanakkor növeli az értékét továbbá hozzájárul a káros anyag kibocsátás csökkentéséhez, mindezt magas szintű kényelmi esztétikai és biztonsági tulajdonságokkal teszi. Választékunkban könnyedén megtalálható a régi és új építésű épületekhez illő ajtók és ablakok. A HORIZONT profilokból gyártott nyílászáróink garantálják
Önnek a kiváló minőséget, a gondtalan mindennapi használatot, a fokozott hő- és hangszigetelést és a hosszú élettartamot. A HORIZONT műanyag profiljai nem terhelik a környezetet, speciális PVC keverékeknek köszönhetően stabil, időtálló alapanyagul szolgál termékeink számára, melyek a legmagasabb minőséget képviselik.

Minél több az üvegfelület egy épületen, annál fényesebb belül A jó ablakoknak rendkívül hatékonyan kell szigetelniük a hőt, hogy a legnagyobb nyári hőségben is otthonára kellemes, hűs helyként tudjon gondolni, ugyanakkor télen is barátságos, meleg hely maradjon anélkül, hogy az ezekkel kapcsolatos kiadásai az egekbe szökjenek az ’ablakon keresztül’. A HORIZONT nyílászárói kiváló megoldást kínálnak. Az öt és hat légkamrás profilrendszerekkel kiszűrik a kellemetlen zajt, meggátolják a hőveszteséget az épületben, segítenek csökkenteni annak fenntartási költségeit, hozzájárulnak környezetünk védelméhez. Kellemes légkört teremtünk otthonában.

. Nagyon magas hő és hangszigetelési tulajdonsággal rendelkezik a vastag kamrafalaknak köszönhetően, mely növeli az egész szerkezet stabilitását. Az ablak stabilitását tovább fokozza a tokba helyezett masszív zártszelvény. A biztonsági elvárásokért a MAKO vasalatai felelnek, a legmagasabb igényeket is kielégítve. A HORIZONT ablakai kiküszöbölik a külső zajt, benntartva a kellemes légkört otthonában ellenállva az időjárás viszontagságainak, csökkentve annak rezsi költségeit. Minden ablak argon gázzal töltött magas hőszigetelő képességű üveggel készül el. Színes ablakaink anyagában színezettek, melyek biztosítják a színek ellenállóságát és tartósságát. Újdonságként már barna színű tömitő gumi is rendelhető. Kérem böngéssze végig a színskálát!

A HORIZONT ablakokhoz kiegészítők egész sora kérhető. Az extra kilincsek, a Designo rejtett vasalat egészítheti ki az ablakok és az enteriőr eleganciáját. A biztonsági üveggel és vasalattal fokozhatja az épület biztonságát. A különböző szellőző rendszerekkel biztosíthatja a megfelelő mennyiségű és minőségű levegő beáramlását a helységekbe. Számos katedrál üveggel és álosztással teheti még elegánsabbá az ablakokat. További lehetőségekről forduljon partnereinkhez bizalommal, az általunk kínált lehetőségekkel biztosan elégedett lesz.

  • Nagyfokú stabilitás - az erős profil szerkezet nehezen hajlik, görbül, vetemedik.
  • Rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságainak - Nagy napi hőmérséklet ingadozás miatt, ami az éghajlatunkra jellemző a profilnak rövid idő alatt jelentős energiát kell elnyelni. Nappal tágul, éjszaka zsugorodik. Az így keletkezett feszültség főleg a profil sarkaira hat és könnyen repedezhet.
  • A profil anyagszerkezete igen stabil az UV sugárzással szemben is, így a nyílászárók nem sárgulnak meg, évek múltán is eredeti fényükben tündökölnek.
  • Kitűnő hangszigetelés - hatékonyan elnyomja a külsőzajt.

Az A kategóriáju nyílászárók a légkamrák falvastagságától különböznek. A falvastagság minimum 3 mm, a légkamrák pedig minimum 5 mm. A gyártás során legalább 10% több PVC kerül felhasználásra mint a B kategóriás ablakoknál.

ablak

A 8 kamrás profilok legújabb generációja az ’A’ kategóriás nyílászárókon belül is a legmagasabb minőséget és tudást képviseli. A profilnak 90 mm a beépítési mélysége!
A legújabb fejlesztéseknek és technológiáknak köszönhető a HORIZONT ablak, mely drasztikusan lenyomja az épület fenntartási költségeit, kiemelkedően környezetkímélő illetve kivételes a hangszigetelő képessége is. Alkalmas passzívház építéséhez, melynek célja a ház energia igényének minimalizálása.

A legmodernebb technológiával épülő passzív épületek esetében pedig a fűtési igény teljesen kiküszöbölhető. A 0 szén-dioxid kibocsátású épületek megoldásai közé tartozik az épület szigetelése, a megfelelő nyílászárók alkalmazása, a hőcserélős szellőztetés, a napkollektor, a hőszivattyú. Az Európai Unióban 2020-tól csak magas energia hatékonyságú házak építhetőek.

A teljes szerkezet hőszigetelő képesség üvegezéstől függően elérheti az

Uw = 0,9 W/m2K értéket.

A HORIZONT nyílászárói rendkívül széles színskálával rendelkeznek. Minden épülethez megtalálható a hozzáillő forma és színvilág. A palettán 25 szín található, köztük gazdag pasztell szín választék és számos fautánzat. A nyílászárói két különböző színben is készülhetnek. Más szín az épület külső oldalán és más szín belülről. Érdeklődjön hivatalos forgalmazónknál a Rola Plus Kft-nél a lehetőségeiről.